ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΖΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΔΑΝΑΛΗ ΣΤΗ ΦΛΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Friday 31 Μαρτίου 2023
 Ζωγραφικές αποτυπώσεις του φυσικού περιβάλλοντος - Έκθεση ζωγραφικής του Γεράσιμου Δανάλη  στη ΦΛΣ του ΕΚΠΑ

Ζωγραφικές αποτυπώσεις του φυσικού περιβάλλοντος

Έκθεση ζωγραφικής του Γεράσιμου Δανάλη

στη ΦΛΣ του ΕΚΠΑ

Στο αίθριο του 5ου ορόφου της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (γύρωθεν των κυψελών υπ’ αριθμόν 501-509), εγκαινιάζεται έκθεση ελαιογραφιών του Γεράσιμου Δανάλη. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 31 Ιουλίου 2023.

Πρόκειται για ρηξικέλευθο εγχείρημα της Σχολής να εκθέσει, σε υπαίθριο χώρο, εικαστικές αποτυπώσεις του ζωγράφου Γεράσιμου Δανάλη, που εστιάζουν στην προοπτική της οικολογικής επικοινωνίας και κυρίως στο αίτημα για προστασία της Μητέρας-Φύσης.

Γράφει ο ζωγράφος για το έργο του: «Η αρμονική και ισότιμη συμβίωση με τη Φύση είναι η μόνη, ατομική και συλλογική, επιλογή των ανθρώπων, προκειμένου να κατακτήσουν το νόημα της ζωής. Η μορφοπλαστική διαδικασία της ζωγραφικής μου αποσκοπεί, μέσω της φόρμας του χρώματος και της σύνθεσης, να αποκαλύψει την εσωτερική πραγματικότητα των εξωτερικών γνωρισμάτων της εικαστική μαρτυρίας μου».

Ο Γεράσιμος Δανάλης γεννήθηκε στον Πειραιά και διαμένει στον Κορυδαλλό. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Την τετραετία 1984-1988 παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής με δάσκαλο τον Θ. Πάντο. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές.